panlog

etablerat 1987


 
 
Huvudsida
Filmer
 
 

Kontakta Panfilm:
Mail
Telefon

Göran Setterberg producent, filmare:

Jag utbildades på Filmskolan 1969, produktionsledarlinjen, och därefter Dramatiska Institutet 1970-72. Under åren 1972-92 arbetade jag mest med långfilmsproduktion oftast i samarbete med Filminstitutet och Sveriges Television dels som produktionsledare och dels som producent. 1987 startade jag Panfilm som idag heter Panfilm L G Setterberg, numera med inriktning på dokumentär- och informationsfilm.

Bland de regissörer jag arbetat mest med är Jan Troell i filmerna Bang, Orkanen, Ingenjör Andreés Luftfärd, Sagolandet och Il Capitano. Och Lars Lennart Forsberg i filmerna Vem älskar Yngve Frej, På Palmblad och rosor, Engeln, Henrietta och Måndagarna med Fanny.

I början av 90-talet efterfrågade Landstingets Mediacenter i Stockholm filmer i många mer eller mindre tabubelagda ämnen. Det resulterade i en rad dokumentärer om psykiatri, våld, döden, självmord, organdonation - ofta i samarbete med Stockholms Läns Landsting, Landstingsförbundet, Karolinska Institutet eller Allmänna Arvsfonden. Och någon gång med Rädda Barnen, Röda Korset, Schizofreniförbundet.

Emellanåt gör jag mer lustbetonade videofilmer i olika format och ämnen och dessa kan man beskåda på min Youtube-sida.

Just nu redigerar jag dokumentären Ormkvinnans barn, som Du kan läsa mer om här intill.


Med vänlig hälsning

Göran Setterberg


| huvudsida | filmer |

panfilm
© 2018
Kontakt: MailTelefon